Pismo čitateljice: 'Javljam vam se iz obećane zemlje - Hrvatske!'
U redakciju Dnevnik.hr javila se čitateljica s pismom u kojem je ironično zaključila da živi u obećanoj zemlji te se pita - 'ako Vlada krši prava radnika, što li će tek raditi privatni poslodavci?'.
kan
Prije 2 mjeseci
držana službenica sa plaćom od 4500 kuna se žali nezaposlenom puku...a i popriličnom broju zaposlenih koji su zadnju plaću vidjeli na božić 2011....da joj plaća kasni 11 dana ?
slavk
Prije 2 mjeseci
Tebi ništa, a nama jebu mater već 2 desetljeća. Smeće HDZovsko ili SDPovsko. Nije da nevolim državne službenike nego nevolim smeće od ljudi koje se zapošljava po političkim linijama a ti si jedna od njih jer si iz porezne.
Analena8
Prije 2 mjeseci
O tragedije, stigla joj opomena, 11 dana kasni placa hahaha... I sta se ide usporedivati s privatnicima, jel nama po defaultu mora biti gore!? Ti drzavni sluzbenici se lijena uhljebljena stoka, a ne razumijem kako se samo ima drskosti jadati i vrhunac svega je da je naslova vijest sto im kasni placa... big deal, neka se naviknu...
crobinud
Prije 2 mjeseci
Državne službe ˝spavaju˝ na krilima kupovanja socijalnog mira, ali dugovi rastu i rastu, neotplativi po trenutnom modelu! Ubrzo će se promijeniti ploča, nećete dugo čekati. Pogledajte malo zemlje u okruženju nije teško prepoznati da će nas ubrzo opaliti ko čavao čekićem.
Johanes
Prije 2 mjeseci
Dali je pisala pisma prethodnim vladama , kada su znali koliko njih ne plaća poreze državi, kada su pljačkali radničke novce iz fondova da bi osigurali bolji standard za političku elitu.? Sigurno nije jer joj je odgovaralo anarhićno stanje i za svoju šutnju dobijala plaču! Obećanu zemlju su ti obećavali oni koji su te u isto vrijeme krali a ti si šutjela i glasovala za njih!
Johanes
Prije 2 mjeseci
Osim toga svi idu u obećanu zemlju nadajuću se boljem, pa si i ti došla, zato ako ti nije kako su ti obećali vrati se tamo odakle si došla i ostavi ove ljude da se nose sa svojim problemima sami bez tvijih jadikovanja sa 4500 plaće. Ima nas jako puno sa mizernom mirovinom koja nije niti upola manja od tvoje plače!
crobinud
Prije 2 mjeseci
Stižu nove mjere štednje, narod će pokušati natjerati na kako oni to vole nazivati rigorozne mjere štednje jer znate ipak banksteri su njihovi gospodari a mi smo stoka sitnog zuba koju kao i u susjednim zemljama namjeravaju zgaziti do kosti.
Ametist
Prije 2 mjeseci
@Johanes :
A ti si u mirovini? Kako uspiješ plaćat račun za ADSL?
Očito si na flat rate-u kad svaki dan konstantno visiš tu.
south
Prije 2 mjeseci
@Sinisa Hranic
Kladim se da je ovo pismo napisala tijekom radnog vremena, nakon što je popila kavu, pročitala novine i pročitala sažetak večerašnje epizode Sile i Sulejmena Veličanstvenog...I s time da je efektivno radila 2h, ako i to. Bolje da je šutjela.
Ljetos na šalteru Fine - Vukovarska čekam ispis dugova i gledam i gledam i ne vjerujem, da li dobro vidim. Da jako dobro. Ovo što je Siniša opisao gledam pojačano × 10 - plava gospodja u godinama - očito neka nadređena - čita naglas recepte, smijulji se, nezna što bi sa sobom, ometa čitajući one koji iole nešto rade a vidim dodvoravaju joj se, pijucka sokić i tako to -- živila rvacka!!
Max Maxymus
Prije 2 mjeseci
ova ženturača me je pravo uzrujala.Nedavno sam bio u poreznoj radi neke potvrde i na šalteru sjedi koka da ti pamet stane.Dođem ja i pitam da mi izda potvrdu o porezu za prošlu godinu a ona blenila i ne zna što da mi traži.Ja kažem evo oib pa mi izdajte potvrdu ali ona i dalje ne zna što treba.Ja već iživciran kažem joj da tko ju je zaposlio ako ne zna što treba i da li je tu samo za ukras ili treba nešto i znati.Ona na to pocrveni i uzmuca se pa,pa ja sam tek počela raditi jučer,nisam još radila na ovom mjestu i slično te na to dođe jedan djelatnik kojeg znam otprije i kaže joj:ajd ustani odatle,evo ti ovi papiri i odnesi to gore na kat u sobu 105 i uzmi pauzu.Kada je otišla čovjek mi kaže da je došla raditi prije par dana preko neke veze ali da nema pojma o ničemu,da je najvjerojatnije kara neki šef iz uprave.Čovo mi je u roku 25 sekundi izdo potvrdu i ja ošo.
thelordofduke
Prije 2 mjeseci
Draga državna službenice,u ime svih nas sa biroa za zapošljavanje i onih malobrojnih što još rade,šute i trpe gaženja privatnika-vampira,znajte da smo svim srcem uz Vas i Vaše kolege.
Analena8
Prije 2 mjeseci
@Max Maxymus :
Ova tvoja nema dobru vezu, ako ju je postavio da radi direkt sa strankama i na poreznim uvjerenjima, e ova koja se zali, ta je dobra, ona spasava sarane i jestive zivotinje, i onda joj placa kasni 11 dana.... najbolje da pojede par sarana za smirenje
BOBI
Prije 2 mjeseci
Tri mladića (19, 21 i 24 godine) iz Mrljana na Pašmanu dovezla su se u nedjelju oko jedan sat ispred pekarnice Hajduk u Tkonu na otoku Pašmanu. Parkirali su uz cestu i naručili tri bureka od sira. - Vikali su mi da im donesem preko ceste, u auto. Nisam htio pa su mi trubili. Bili su pijani, pili su cijelu večer po kafićima tu u Tkonu. Rekao sam im da ne stvaraju buku jer mi djeca spavaju. Izišli su iz auta, prešli cestu i stali se zalijetati i vikati "Što ćeš ti nama zabranjivati da trubimo!" S kata mi je sišao brat Avdi pa smo ih istjerali van iz pekarnice. Pošli su kući, ali su probudili majku, sestru i djecu. Majka i sestra su sišle u pekarnicu i pričali smo o tome što se dogodilo. Za deset-15 minuta vratili su se s ocem jednog od njih i nekakvim palicama, kolcima. Udarali su štapovima po duploj staklenoj stijeni, a staklo je letjelo svuda uokolo. Komad stakla pogodio je moju 54-godišnju majku u čelo iznad oka. Srušila se u krvi na tlo. Odlazeći, zavitlali su štap na balkon na kojem su mi bila djeca, djevojčica od tri i dječak sedam godina. Ja od muke nisam znao što bih – kazao nam je Shyqeri Lushaj (34).
shit i to je khurvatska...................................................fuuuuuuujjjjjjjj
BOBI
Prije 2 mjeseci
@vala : vala, svaka ti dala, mislim svaka cast, zeza, vjerojatno si zensko, ali vrlo bistro...